Dags att börja salta smartare?
Sveriges befolkning äter i genomsnitt mer än dubbelt så mycket salt som rekommenderat och majoriteten av det kommer från de livsmedel vi konsumerar. Med en hög saltkonsumtion följer ett högt intag av natrium som får negativa effekter på vår hälsa i form av en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och stroke. Som konsument är det inte helt enkelt att förstå hur salt påverkar våra kroppar, vilka saltfällor som bör undvikas och hur saltkonsumtionen kan anpassas. Här spelar du som livsmedelsproducent en avgörande roll.
Som livsmedelsproducent vet du dock att en förändring av salthalten i de livsmedel du producerar inte är en helt enkel match. Salt kommer med många positiva fördelar som smakförhöjning och ökad hållbarhet för våra livsmedel, men är i all sin enkelhet ändå ganska komplext att reducera. Men tänk om det finns en smart väg framåt? Idag väljer allt fler producenter att skifta över till ett salt med lägre natriumhalt för att snabbare ta kliv i rätt riktning utan att kompromissa med kvalitén på sina produkter.
Låt oss kika på 5 anledningar till att salt med lägre natriumhalt är en god idé både för dig, dina konsumenter och samhället i stort.
Häng med!

