Grillad sparris med brynt och vispat parmesansmör
Ingredienser
Till grillen
- 1 st knippe grön sparris
- 3 st skivor surdegsbröd
- 1 st Flaska olivolja
- 1 st nypa Falksalt flingsalt
- 1 st citron
Parmesansmör
- 100 g smör
- 30 g finriven parmesanost
- 1 st nypa Falksalt flingsalt
- 1 tsk saft från citron
Instruktioner
- 1
Bryt av nedersta delen av sparrisen. Ringla olivolja över sparrisen och brödskivorna. Strö över Falksalt flingsalt.
- 2
Bryn smöret i liten kastrull tills det är gyllenbrunt och slutar att puttra. Ställ kastrullen i en bunke med isvatten och vispa tills det stelnar. Smaksätt med parmesanost, citronsaft och en nypa Falksalt flingsalt.
- 3
Grilla sparrisen, citronen och brödskivorna. Lägg upp allt på ett fat. Pressa över den grillade citronen och lite extra Falksalt flingsalt.