Grillad sparris med brynt och vispat parmesansmör

Ingredienser

Till grillen

  • 1 st knippe grön sparris
  • 3 st skivor surdegsbröd
  • 1 st Flaska olivolja
  • 1 st nypa Falksalt flingsalt
  • 1 st citron

Parmesansmör

  • 100 g smör
  • 30 g finriven parmesanost
  • 1 st nypa Falksalt flingsalt
  • 1 tsk saft från citron

Instruktioner

  • 1

    Bryt av nedersta delen av sparrisen. Ringla olivolja över sparrisen och brödskivorna. Strö över Falksalt flingsalt.

  • 2

    Bryn smöret i liten kastrull tills det är gyllenbrunt och slutar att puttra. Ställ kastrullen i en bunke med isvatten och vispa tills det stelnar. Smaksätt med parmesanost, citronsaft och en nypa Falksalt flingsalt.

  • 3

    Grilla sparrisen, citronen och brödskivorna. Lägg upp allt på ett fat. Pressa över den grillade citronen och lite extra Falksalt flingsalt.