Sesambakad hasselbackspotatis med chimichurri

Ingredienser

Instruktioner

  • 1

    Börja med chimichurrin. Klyv och hacka chilifrukten, behåll gärna en del kärnor för att få sting i smaken. Hacka paprika och vitlök. Blanda ingredienserna och smaka av med Falksalt Miniflingor.

  • 2

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 3

    Tvätta och torka potatisen och lägg på en träslev. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret. Pensla potatisen med drygt hälften av smöret.

  • 4

    Rosta i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Ta ut och pensla med resten av smöret. Strö på Falksalt Miniflingor och sesamfrö.

  • 5

    Fortsätt ugnsrosta till potatisen är mjuk och har fin färg, cirka 10 minuter. Klicka lite av chimichurrin på potatisen och servera resten till.