Sötpotatissoppa med getost

Ingredienser

Instruktioner

  • 1

    Hacka löken, skiva vitlöken och skala och hacka potatisarna. Skär den vanliga potatisen i mindre bitar än sötpotatisen så blir de klara samtidigt. 

  • 2

    Fräs löken i rapsolja på medellåg värme i en stor kastrull tills den är genomskinlig. 

  • 3

    Lägg i vitlöken och fräs i någon minut innan du lägger i potatis och sötpotatis. 

  • 4

    Häll i vatten och låt koka upp. Sprinkla i flingsalt, rosmarin, timjan och chiliflakes. 

  • 5

    Låt puttra på medelvärme tills potatisen är helt mjuk, ca 15–20 min. 

  • 6

    Mixa soppan slät med stavmixer, addera vinäger och citronsaft. 

  • 7

    Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mer flingsalt. 

  • 8

    Mixa alla ingredienser till örtoljan med stavmixer. Smaka av med salt. Servera soppan med ringlad örtolja, smulad getost, rostade solroskärnor, en nypa chiliflakes och en nypa flingsalt.