Lär dig mer om salt, natrium och hälsa i vår webbkurs.
Kursen är baserad på innehållet i SALTRAPPORTEN och är framtagen i syfte att sprida kunskap om förhållandet mellan salt, natrium, mat och hälsa ur olika perspektiv och därmed bidra till en minskad konsumtion av natrium via salt i vår mat.
SALTRAPPORTEN beskriver hur vår saltkonsumtion ser ut i Sverige idag, varför många av oss får i oss så mycket salt och hur vårt alltför stora intag bidrar till att allt fler drabbas av högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom och njurskador. Innehållet i såväl rapporten som webbkkursen baseras på intervjuer, vetenskapliga rapporter, information från myndigheter och organisationer. Webbkursen är producerad av Salinity tillsammans med KKM. Vid anmälan via formuläret på denna sida får du ett bekräftelsemail med länk till lärplattformen där webbkursen finns.
Innehåll:
- Varför pratar vi om salt?
- Om salt
- Salt & hälsa
- Rekommendationer från WHO
- Var finns saltet?
- Salt & matlagning
- Lågnatriumsalt
Målgrupp:
- Livsmedelsproducenter
- Beslutsfattare och inköpare inom privat och offentlig sektor
- Restauranger inom privat och offentlig sektor
- Journalister & media
- Vårdsektor
- Privatpersoner
Vill du ta del av SALTRAPPORTEN online? Klicka här!
Önskar du beställa ett tryckt exemplar av SALTRAPPORTEN eller är nyfiken på hur vi kan hjälpa er verksamhet med natriumreduktion? Klicka här!